AHC blog

Vožnja u zimskim uvjetima

snjeg_i_nesreaŠto je vozačima najveći izazov kod vožnje zimi?

Zimska je sezona za vozače teško razdoblje puno izazova. Svakako je izazov ako se neočekivano moraju boriti s lošim vremenom. Za nekoliko minuta uvjeti na cesti mogu se jako promijeniti i ceste postaju opasno skliske. Vozači se često susreću s iznenadnim promjenama uvjeta na cesti: od mekoga snijega, zaleđenih ili mokrih cesta do bljuzgavice. Zbog smrznute kiše, magle i snježnih vijavica česte su prometne nesreće i tjelesne ozljede. Ako se pak vozači pridržavaju nekoliko osnovnih pravila vožnje i nauče nekoliko najvažnijih tehnika, mogu se sa svojim suputnicima dovesti sigurno do cilja i u najtežim zimskim uvjetima.

Opširnije:Vožnja u zimskim uvjetima

Nova tehnička i sportska pravila u F1 čekaju odobrenje

formulaTijekom iduće dvije godine, u Formulu 1 će ponovno protresti nova, značajna pravila koja bi trebala potaknuti razvoj "zelenih" tehnologija i olakšati pretjecanja.

Na današnjem zasjedanju FIA-inog svjetskog motor sport vijeća u Monte Carlu, najavljeno je skorašnje uvažavanje prijedloga o novim tehničkim pravilima, kojeg je predložila F1 komisija.

Ukratko, iduće godine će pravilima biti dopušteno pomično stražnje krilo, koje bi vozači u određenim situacijama smjeli koristiti kao pomagalo za pretjecanje. Također,  intermediate gume će ponovno biti uvedene.

Opširnije:Nova tehnička i sportska pravila u F1 čekaju odobrenje

U pripremi Audi Q3

audi_q3Nakon što su u par navrata primijećeni testni prototipi Audijevog crossovera, Internetom su počele kružiti informacije vezane uz ovaj automobil.

Tako bi Audi vrlo skoro tržištu trebao ponuditi novog pripadnika svoje Q obitelji, a riječ je o modelu Q3. koji bi se u prodaji trebao naći do kraja iduće godine.

Audi Q3 će se temeljiti na VW Tiguanu, a možemo reći kako ga je jednim dijelom najavio konceptni Cross Coupe predstavljen još 2007. u Šangaju na tamošnjem auto salonu. Možemo slobodno pretpostaviti kako će Q3 ustvari puno prije biti svojevrsni coupe crossover, a ne mini-SUV.

Opširnije:U pripremi Audi Q3

Volkswagen namjerava zaposliti 50.000 novih radnika

vw_50000Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen priopćio je danas da će do 2015. godine zaposliti oko 50.000 radnika širom svijeta, uključujući 5.000 do 6.000 u Njemačkoj.
"Trenutno imamo oko 400.000 radnika širom svijeta. Sa tendencijom rasta na mnogim tržištima, mogli bismo da dostignemo broj od 450.000 zaposlenih. Osim toga, u narednih pet godina moramo zamijeniti 60.000 radnika", rekao je direktor kadrovske službe Volkswagena Horst Neuman njemačkom dnevniku "Handelsblat".

Prema njegovim riječima, Volkswagen" će do 2015. godine stvoriti 5.000 do 6.000 radnih mjesta u Njemačkoj i manje će se oslanjati na radnike na određeno vrijeme.

Opširnije:Volkswagen namjerava zaposliti 50.000 novih radnika

Radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon – Pet    8:00h-17:00h
Subota        8:00h-12:00h

Kontakt

Za sva pitanja i informacije vezane uz AHC,

Auto Hladnjak Centar. d.o.o.
Dugoselska 102, 10361 Sesvetski Kraljevec
Hrvatska - Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Primajte naše novosti

Nalazite se ovdje: Home Podrška AHC blog