AHC blog

Kriza prisilila servisere na udruživanje u klaster Multibrand

multibrandKlaster auto industrije Multibrand počinje s radom 1. ožujka, a glavni cilj mu je udružiti servisere, distributere dijelova i auto kuće kako bi potrošačima ponudili povoljnije cijene i u legalnu zonu vratili vlasnike vozila koji servise obavljaju na crno, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je klaster predstavljen.

Direktor Multibranda Davor Strineka kaže da je dosad 150 radionica pokazalo interes za uključivanje u klaster, a među njima su ovlašteni servisi za automobilske marke i neovlašteni servisi iz svih krajeva Hrvatske.

Opširnije:Kriza prisilila servisere na udruživanje u klaster Multibrand

Nova Chevrolet Captiva je odrasla i uozbiljila se

captivaMalo proizvođača automobila može se pohvaliti višegodišnjim uzastopnim rastom, posebice u okviru globalnom recesijom uzrokovane krize koja je proteklih godina nemilosrdno drmala automobilskim sektorom. Chevrolet je jedan od ovih proizvođača, a 2011. američkoj je kompaniji, između ostalog, važna i po tome što slavi 100. godišnjicu postojanja.

Chevrolet bilježi rast prodaje u svim sektorima, a ukupan volumen prodanih automobila u Europi idućih godina planira povećati ulaskom u niše na kojima dosad nije poslovao. Tako ćemo na europskom tržištu uskoro vidjeti sportski automobil Camaro, legendarnu Corvettu i električni automobil s produženom autonomijom Volt.

Ipak, Chevrolet nas je u austrijski Innsbruck da vidimo novu generaciju SUV-a Captive. Prvu generaciju Captive odlikovale su zadovoljavajuće vozne osobine po prihvatljivoj cijeni, a za novi model u Chevroletu su se orijentirali na sofisticiranost i luksuz.

Opširnije:Nova Chevrolet Captiva je odrasla i uozbiljila se

Litra eurosupera 95 već na proljeće bit će skuplja od 11 kuna!

benzinPoseban udar na džep domaćih vozača očekuje se na proljeće, kada će doći do sezonskog rasta cijena goriva zbog promjena zimske specifikacije goriva u ljetnu. To iziskuje primjenu skupljih aditiva i kraći prekid proizvodnje radi remonta rafinerije, što samo po sebi poskupljuje proizvodnju ljetnog goriva.

Prokletstvo, pa nije moguće da je tako skupo. Pomislio je tako svatko tko je, barem u prolazu, bacio pogled na cijene goriva izvješene na benzinskim crpkama. Posebno ako se našao pored benzinskih postaja Petrola i OMV-a, koji su posljednjim poskupljenjem 21. siječnja probili psihološku granicu od deset kuna za litru goriva – litra bezolovnog benzina sad stoji 10,03 kune! Računica je jednostavna - kako su spomenute naftne tvrtke sva goriva poskupjeli za dvadesetak lipa, prosječni spremnik od 50 litara sada je skuplji za desetak kuna.

Opširnije:Litra eurosupera 95 već na proljeće bit će skuplja od 11 kuna!

Pogledajte zašto osmijeh ne silazi s lica u McLarenu MP4-12C

mclarenMcLarenovim povratnikom u superautomobilske vode – modelom MP4-12C – oduševljavamo se već neko vrijeme.

S obzirom na reputaciju koju britanski konstruktor uživa u svijetu Formule 1, te koristeći se nekoć najbržim superautomobilom na svijetu, McLarenom F1 kao referencom, u MP4-12C zaljubili smo se već pri iščitavanju podataka s papira.

Nije nas ohladio ni podatak da se McLaren okrenuo turbopunjenju motora, pa čak i da ekipa iz Wokinga ne nudi keramičke kočnice na svojem pulenu. S obzirom da si ga tako skoro nećemo moći priuštiti, nije nam zasmetala niti najavljena cijena, a da naša zaljubljenost na prvi pogled nije bila neopravdana, dokazao nam je McLaren serijom video isječaka koje donosimo u nastavku.

Opširnije:Pogledajte zašto osmijeh ne silazi s lica u McLarenu MP4-12C

Radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon – Pet    8:00h-17:00h
Subota        8:00h-12:00h

Kontakt

Za sva pitanja i informacije vezane uz AHC,

Auto Hladnjak Centar. d.o.o.
Dugoselska 102, 10361 Sesvetski Kraljevec
Hrvatska - Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Primajte naše novosti

Nalazite se ovdje: Home Podrška AHC blog