AHC blog

U Audiju oblikuju novi A6 kao da je od plastelina

audi_plastelinPremda nam većina reklama, posebice radijskih, nerijetko uzrokuje glavobolju, u posljednje vrijeme svjedoci smo sve boljih automobilskih reklama, pravih malih remek-djela kratkometražnog filma.

Nakon Volkswagenove 'Sile' koja je osvojila simpatije publike  ovogodišnjeg izdanja Super Bowla, iz Audija nam stiže video pod nazivom 'Manipulacija'.

Riječ je o promotivnoj kampanji za posljednju generaciju modela A6, a njome nam u Audiju žele pokazati kako barataju elementima od aluminija i čelika prilikom izrade limuzinine šasije kao da je riječ o plastelinu!

Opširnije:U Audiju oblikuju novi A6 kao da je od plastelina

AD Plastik - strateški dobro vođena kompanija

AD_plastikU Hrvatskoj smo navikli na dominaciju poduzeća koja su dio sektora trgovine i uvoza, turizma, telekomunikacija i prehrambenih proizvoda. U najmanju ruku, ta poduzeća dominiraju medijskim prostorom. No, što je s onim poduzećima koja su 'malo drukčiji'?

U Hrvatskoj biti 'drukčiji' znači biti proizvođač industrijskih proizvoda u potpunosti izvozno orijentiran, konkurentan na stranim tržištima te koji preuzima strane kompanije i otvara pogone po svijetu. Kad se tome pridoda proizvodnja automobilskih dijelova od plastičnih masa, a ne treba zaboraviti da se u Hrvatskoj nikad nisu proizvodili niti sklapali automobili (osim kratkotrajnog pokušaja montaže guma na Fiat 132), onda se dobije dioničko društvo AD Plastik.

Opširnije:AD Plastik - strateški dobro vođena kompanija

Renault – špijunaža i blamaža

renault_pijunaaSiječanj 2011. u Renaultu će pamtiti po špijunima, dilanju klasificiranih dokumenata Kinezima, otpuštanju troje zaposlenika od kojih je jedan senior s 30 godina radnog staža, a sve zbog navodnog odavanja tajni. Ožujak će pak ostati ucrtan kao mjesec u kojem su Renautovi diše shvatili kako su se malo zaletili i kako nemaju nikakav konkretan dokaz za priču o raspačavanju povjerljivog materijala. Letile su glave onda, letit će i sada. Samo u suprotnom taboru.

Opširnije:Renault – špijunaža i blamaža

Ferrari Four - prvi Ferrari s pogonom na sva četiri kotača

ferrari_ffČudo iz Maranella je pred vama. Veliko je pitanje okreće li se Enzo Ferrari u grobu. Najnoviji model super automobila iz Maranella zove se Ferrari Four ili skraćeno Ferrari FF. Ono najneobičnije kod ovog novog Ferrarijevog cestovnog bolida je što snagu motora prenosi na sva četiri kotača, te je to prvi put u povijesti Ferrarija da na serijskom automobilu koristi pogon 4x4. Što o ovoj modernoj koncepciji prijenosa snage misli pokojni Enzo Ferrari, na našu veliku žalost, nikad nećemo saznati, ali velik broj poklonika Ferrarija tom odlukom uopće nije oduševljen. Ferrari Four, odnosno Ferrari FF, na tržište dolazi kao zamjena za Ferrari 612 Scaglietti, čiji je direktni nasljednik. Ferrari je zajedno s dizajnerskim studijom Pininfarina uobličio u Ferrariju FF nekonvencionalni koncept unutrašnjeg prostora koji bi trebao privući veliki broj novih kupaca u GT klasi (Gran Turismo). Tako neobično oblikovana kupe linija karoserije 'sakriva' prostranu unutrašnjost za četiri osobe. U biti dizajnerski smo s Ferrarijem FF dobili ' Shooting Brake' dizajn umjesto klasičnog kupea. O novom tehničkom dostignuću,  4x4 pogonu, već smo govorili.

Opširnije:Ferrari Four - prvi Ferrari s pogonom na sva četiri kotača

Radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon – Pet    8:00h-17:00h
Subota        8:00h-12:00h

Kontakt

Za sva pitanja i informacije vezane uz AHC,

Auto Hladnjak Centar. d.o.o.
Dugoselska 102, 10361 Sesvetski Kraljevec
Hrvatska - Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Primajte naše novosti

Nalazite se ovdje: Home Podrška AHC blog