AHC blog

Amerikancima uskoro crne kutije u automobile

crna_kutijaAmerička nacionalna agencija za sigurnost u prometu NHTSA navodno bi već idući mjesec trebala donijeti odluku o standardiziranju crnih kutija za automobile.

Baš kao i kod zrakoplova, automobilske crne kutije su uređaji koji u svakom trenutku bilježe sve parametre vožnje, izrađene su od robusnog materijala koji bi trebao izdržati i najteže prometne nesreće te mogu poslužiti kao izvor vrijednih podataka za unapređivanje prometne sigurnosti.

Opširnije:Amerikancima uskoro crne kutije u automobile

Pet najgorih navika hrvatskih vozača

loe_navikeBroj prometnih nesreća u Hrvatskoj iz godine u godinu pada. Prema policijskim izvješćima, u posljednje četiri godine smanjivao se sa 61 na 53, 50, te na 44 tisuće nesreća. I u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je pad u odnosu na prethodnu godinu od oko šest posto. Najčešći uzrok nesreća je brzina neprimjerena uvjetima na cesti, nepoštovanje prednosti prolaska, nedovoljna udaljenost, te nepropisno uključivanje u promet. Bez obzira na smanjenje broja prometnih nesreća, vozači na našim prometnicama svakodnevno iznenađuju s novim pothvatima kojima se pune rubrike crne kronike. Izabrali smo pet najtežih prekršaja s kojima uz vlastitu sigurnost vozači drastično povećavaju mogućnost ozljeđivanja ostalih sudionika u prometu. Uz pojedine neobjašnjive slučajeve, tu su i loše navike vozača koji jednostavno ne prihvaćaju da cesta nije mjesto za ubrizgavanje adrenalinske injekcije.

Opširnije:Pet najgorih navika hrvatskih vozača

Doking XD: Policija će već 2013. patrolirati u našem elektroautu!

Doking_XD_policijanUspješni zagrebački poduzetnik Vjekoslav Slavko Majetić otkrio je u novom broju Autokluba da je projekt strujom pokretanog mališana pred finalizacijom - prvih 10 modela bit će isporučeno naručiteljima krajem 2011., a dvije godine kasnije očekuju se i prvi primjerci namijenjeni MUP-u.

Krajem 2009. kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest o stvaranju Dokinga XD, domaćeg strujom pokretanog auta dugačkog tek 2,9m. Već prve slike izazvale su pravu bujicu komentara, a većina je vijest prihvatila s oduševljennjem. Razumljivo, bilo je i skeptičnih - iako niz domaćih tvrtki glasi za provjerene proizvođače autodijelova, koji se kasnije ugrađuju čak i luksuzne brandova poput Lamborghinija, Audija ili Mercedesa, nitko se prije toga nije odvažio izraditi bilo kakav auto, a posebno ne pokretan strujom.

Opširnije:Doking XD: Policija će već 2013. patrolirati u našem elektroautu!

EU će zabraniti benzince i dizelaše već 2050!

rinspeedProđe li novi prijedlog zakona, EU se planira rigorozno obračunati s automobilima pogonjenim fosilnim gorivima koje će zabraniti na europskim prometnicama već 2050.

Za manje od četrdeset godina vaš će automobil biti nepoželjan. Prema novom nacrtu zakona, EU želi do 2030. prepoloviti broj vozila ovisnih o fosilnim gorivima, posebice u urbanim područjima, gdje ljudi koriste vozila 75 posto vremena.

Opširnije:EU će zabraniti benzince i dizelaše već 2050!

Radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon – Pet    8:00h-17:00h
Subota        8:00h-12:00h

Kontakt

Za sva pitanja i informacije vezane uz AHC,

Auto Hladnjak Centar. d.o.o.
Dugoselska 102, 10361 Sesvetski Kraljevec
Hrvatska - Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Primajte naše novosti

Nalazite se ovdje: Home Podrška AHC blog