Cijena Eurosupera 95 viša za čak četiri posto, sada iznosi 9,31 kunu po litri

cijena_benzinaCijene benzina u Hrvatskoj od danas su znatno više, što će za sobom potaknuti i rast cijena ostalih roba i usluga, pa ćemo ove godine, upozoravaju analitičari, imati dvostruko višu inflaciju nego lani.

Cijena najkorištenijeg goriva Eurosupera 95, od danas je viša četiri posto, te sada iznosi 9,31 kunu po litri, umjesto dosadašnjih 8,98 kuna. Time je probila psihološku granicu od devet kuna. Sreća u nesreći je što cijene dizela ostaju iste. Rast cijena benzina očekivan je, s obzirom na to da cijene nafte na svjetskom tržištu rastu. Na to nije imuna ni Hrvatska, koja je ovisna o uvozu nafte, pa se ne treba čuditi najavama da bi cijena benzina uskoro mogla prijeći i deset kuna, o čemu je Jutarnji već pisao. No, na rast cijena naftnih derivata, ocjenjuje Zdeslav Šantić, analitičar SG

 Splitske banke, utjecali su i potezi domaće vlasti, odnosno jesensko povećanje trošarina.

Više cijene derivata za sobom bi mogle povući i rast cijena niza drugih proizvoda i usluga. Uzme li se u obzir da na svjetskom tržištu divljaju i cijene hrane, jasno je da će rast opće razine cijena i u Hrvatskoj, i u ostatku Europe i svijeta, ove godine biti veći nego lani.

Izvor  jutarnji.hr

 

Radno vrijeme

Radno vrijeme:
Pon – Pet    8:00h-17:00h
Subota        8:00h-12:00h

Kontakt

Za sva pitanja i informacije vezane uz AHC,

Auto Hladnjak Centar. d.o.o.
Dugoselska 102, 10361 Sesvetski Kraljevec
Hrvatska - Croatia
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Primajte naše novosti

Nalazite se ovdje: Home Podrška AHC blog Cijena Eurosupera 95 viša za čak četiri posto, sada iznosi 9,31 kunu po litri